וירטואליזציה
מהי וירטואליזציה? בעולם העסקים המודרני עולות יותר ויותר הדרישות והציפיות ממערכות המחשוב הארגוניות. וירטואליזציה נשמע כמו מושג שכל עסק היה מבקש לעצמו: להצעיד את עצמו לתוך העתיד, להשאיר את העבד מאחור ולשלב כמה שיותר טכנולוגיה במערכות השונות שלו. כך תעשו זאת.
מה זה וירטואליזציה?
הפעלת תוכנה, פעמים רבות, היא עניין מקומי. כלומר, הורדתם תוכנה במחשב מסוים, וכעת התוכנה מצויה בו, ורק בו. כלומר, ללא תקשורת עם מחשבים אחרים שנמצאים רחוק ממנו.
לעומת זאת, כאשר אתם מבצעים וירטואליזציה, מה שקורה זה שאתם מנתקים את התלות בתשתיות של המחשב, אלא מדמים אותן.
לרוב, כשאומרים וירטואליזציה, מתכוונים לחומרה, או ליתר דיוק, לדימוי של חומרה (כל מה שקשור למעבדים וכן הלאה). כלומר, זהו מעין “ללכת עם אבל להרגיש בלי”.
כך גם תוכלו ליהנות מכל היתרונות שמביאה איתה תשתית חומרה רחבה, כזו שאינה מוגבלת רק בכוח המוגבל של מחשב אחד בודד עם מעבד אחד בודד.
גם בכל מה שקשור לאחסון, לווירטואליזציה יש מה לתרום בעבור הארגון או העסק שלכם. אפשר לעשות שימוש בתשתית רחבה יותר, וכפועל יוצא, איכותית וחזקה יותר.
במילים אחרות, מה שבעבר היה לנו מובן מאליו – חומרה שהיא פיזית ונראית לעין, שיש לה יכולות ספציפיות ונראות לעין – כבר איננו מובהק כפי שהיה בעבר.
דרישות אלה מולידות, מטבע הדברים, השקעות לא מבוטלות במערכות ה- IT.
בארגונים רבים, ה- IT הפך לאחד הסעיפים הכבדים ביותר בתקציב ההוצאות בארגון.
בנוסף, ככל שגדל הארגון, כך גדלה תשתית המחשוב שלו. גידול זה בא לידי ביטוי בהיקף ההוצאות הנדרשות לצורך רכש שרתים חדשים וציוד תקשורת אחר.
סביבות מחשוב מרובות שרתים מתפרסות על-גבי שטח רצפה הולך וגדל; הוצאות האנרגיה עבור חדרי השרתים ומערכות הקירור שלהם מרקיעים שחקים.
וירטואליזציה נותנות פתרון לבעיות אלה וכן מספקות מספר יתרונות בולטים נוספים לארגון:
ניצול מיטבי של חומרת שרתי הארגון בכל הקשור בכוח עיבוד, נפחי אחסון וצריכת זיכרון;
שרתים וירטואליים החולקים ביניהם חומרה פיזית מביאים לניצול מלוא הפוטנציאל של החומרה תוך צמצום הדרישה בחומרה נפרדת עבור כל שרת ושרת.
חיסכון בשטחי רצפה בחדרי השרתים, חיסכון באנרגיה עבור השרתים עצמם ומערכות הקירור שלהם, מה שתורם, לא רק לחיסכון בהוצאות החשמל, אלא גם מסייע בשמירה על איכות הסביבה.
שרידות, יציבות וצמצום זמני השבתה. מעצם טבעם – קל יותר לגבות שרתים וירטואליים ולשכפלם בין שרתי חומרה פיזיים.
במקרה של נפילת שרת, ניתן להעביר בתוך דקות את השרתים הוירטואליים לחומרה פיזית אחרת ולצמצם את זמן השבתת המערכת
החזר השקעה מרבי (ROI)
צמצום כמות החומרה הפיזית הנדרשת להרצת מערכות הארגון בצורה הוירטואלית מצמצמת בצורה דרסטית את הוצאות הארגון על רכש חומרה ושדרוגה, מה שמביא לצמצום ניכר בעלויות ה – IT.
חברת UpgradeTech מתמחה בהטמעת פתרונות וירטואליזציה של שתי השחקניות המובילות בעולם בתחום זה: מיקרוסופט ו-VMWare.
תועלת עסקית
כמו כל טכנולוגיה חדשה, לעתים קצת מורכב להטמיע אותה. לא אחת אנחנו שומעים “אני באמת זקוק לזה?” או “בכל הקשור לטכנולוגיה, אנחנו לא חוד החנית, אפשר להסתפק במועט”.
אלא, שמדובר בטעות. אין שום סיבה שתתנו למהפכת הווירטואליזציה לעבור אתכם ולא תעלו עליה ותגלו את כל מה שהיא מציעה.
פתאום, המחשבים בעלי יכולת וכוח רבים מאי פעם. אתם יכולים להפיק יותר מכל מחשב, מכל מערכת הפעלה, מכל פיסת חומרה.
בעצם, וירטואליזציה מנתחת את הקשר בין הפיזי ובין הבלתי פיזי. כתוצאה מכך, קל להעביר מידע ממקום למקום. בזכות זאת, העובדים יכולים לעבוד כמו שצריך מכל מקום.
אתם יכולים לעשות שימוש רחב יותר בכל אחת ממערכות ההפעלה, במקום לתת למערכת הפעילה כמו Windows להתבזבז על מחשב אחד שעושה בה שימוש מוגבל ביותר.
צועדים לתוך העתיד
כפי שאמרנו, כל עסק היה אומר בנקל “כן, ברור שחשוב לי להשתלב בתוך העתיד”, אולם דיבורים לחוד ומציאות לחוד. לפעמים כשהם מגלים שזה לא קורה מעצמו, עסקים מוותרים.
מדובר על טעות לשמה, שכן וירטואליזציה והפיכת העסק לטכנולוגי מאי פעם מביאה לידי ביטוי את אחד המושגים שכל אחד כמעט שמע בעולם העסקי – Agility.
פירוש הדבר, שהעסק מסוכל להיות גמיש יותר מאי פעם. הוא מסוגל לזרום עם שינויים ולהתאים את עצמו אליהם בלי בעיות.
ההטמעות העתידיות לא יפתיעו אתכם ולא יתפסו אתכם לא מוכנים. הטכנולוגיה כבר תהיה שם, רק מחכה לכם שתשתמשו בה.